De Leyetocht zoekt acht stoere fietsers

Helvoirt.  De Leyetocht is op zoek naar acht stoere fietsers die een monstertocht van Parijs naar Helvoirt over 450 km in een dag, eind juni 2017, aan kunnen. Daarmee wil de Leyetocht haar veertig jarig jubileum extra glans geven. Tot op heden schreven acht durvers in voor deze mogelijke helletocht. Er zijn zestien durvers nodig om alle kosten te dragen. Er gaan tien vrijwilligers mee die zich inzetten om de rit soepel te laten verlopen. Reden voor de Leyetocht op zoek te gaan naar acht stoere asfaltridders.


Met het tienjarig jubileum van de Leyetocht fietsten 65 renners de rit Helvoirt-Parijs-Helvoirt over 1.000 km in vier dagen.

Na de bekendmaking van de snode plannen meldde zich meer dan twintig durvers. Toen waren de deelnamekosten van 475 euro niet bekend. Een bedrag waar alles in zit. De busreis naar Parijs, het overnachten vooraf aan de tocht, het eten en drinken en mogelijke hulpverlening aan de fiets onderweg. En niet te vergeten de begeleiding met motoren welke het peloton durvers over Franse en Belgische en Nederlandse wegen loodst. De Leyetocht denkt dat de hoge deelnamekosten een aantal vroege aanmelders deed afhaken. Toch meent de Leyetocht dat er meer renners de uitdaging aan durven en probeert met extra aandacht die renners warm te krijgen voor deze speciale fietshappening die niet alle dagen voorbij komt. Niet iedere club durft een dergelijk avontuur op te zetten. De Leyetocht wel. Durf jij deze uitdaging aan. Meld je aan bij de secretaris van de Leyetocht via: secretaris@leyetocht.nl