Nieuwe routeborden Leyetocht voor bewegwijzering toertochten op zondag

Helvoirt. 31 januari 2019. De Leyetocht heeft donderdagmiddag historisch nieuws feestelijk bekend gemaakt. Brabants grootste fietsfeest uit Helvoirt krijgt na bijna 40 jaar nieuwe routeborden voor de bewegwijzering van de zes keuzeafstanden van 25 tot en met 150 km op zondag.   Autobedrijf Theo van der Heijden uit dezelfde woonplaats  heeft haar naam voor de komende jaren gekoppeld aan de routeborden.  De Leyetocht staat in de regio en ver daar buiten bekend om haar bijzonder goed verzorgde bewegwijzering. Het is een van de steunpilaren van dit populair fietsevenement waar elk jaar duizenden fietsers van jong tot oud aan deelnemen. Dit jaar is de 42ste Leyetocht op zondag 18 augustus en zaterdag 17 augustus is de mountainbiketocht.

Foto: Jeroen van Gelswijk (links) haalt het nieuwe routeborden met zijn firmanaam uit een enveloppe. In het midden Maykel Haerkens zijn compagnon . Voorzitter Christ Pijnenburg van de Leyetocht kijkt toe.

Op de vraag waarom autobedrijf Theo van der Heijden zijn naam wil verbinden aan de Leyetocht geven Jeroen van Gelswijk en Maykel Haerkens, de beide drijvende krachten, bij het bedrijf het volgende antwoord:  “Sinds lange tijd heeft het logo van Stomerijservice ERKO op de borden van de Leyetocht gestaan. Zoals iedere Helvoirtenaar weet, is de ERKO al een tijd uit het straatbeeld verdwenen, en dat liet voor Autobedrijf Theo van der Heijden de opening om onze naambekendheid te vergroten en de organisatie van De Leyetocht te steunen. Wij dragen De Leyetocht al vele jaren een warm hart toe, en dit kunnen wij nu bekronen met ons logo op de welbekende wegwijzers. 

In plaats van paginagrote advertenties in dagbladen willen wij als bedrijf juist graag lokale initiatieven ondersteunen, en De Leyetocht is daarvan een perfecte weergave. Een sportief feest voor jong en oud, georganiseerd door en voor Helvoirt en omgeving, dat is voor ons het mooiste uithangbord om onze naam aan te verbinden.

Wij zijn daarom ook erg blij met de nieuwe wegwijzers, en hopen dat komende edities veel mensen plezier zullen beleven aan de Leyetocht met de vernieuwde bordjes! ”

Foto: Bij een feest hoort gebak.

 

Foto: Een nieuw routebord voor de Leyetocht met de firmanaam van het autobedrijf uit Helvoirt.

 

Foto: De twee ondernemers van Autobedrijf Theo van der Heijden met het bestuur van de Leyetocht voor het bedrijfsgebouw. V.l.n.r. Jeroen van Gelswijk ondernemer, Christ Pijnenburg voorzitter, Gerard Stuifbergen secretaris, Maykel Haerkens ondernemer, Frans van Laarhoven, Willy Bergman bestuurslid, Jan Tielemans bestuurslid, Jos Waaijer bestuurslid. Allemaal blije gezichten.