Ad Vugts, eens vrijwilliger van het jaar bij de Leyetocht, overleden

Helvoirt, 10 november 2020. Ad Vugts (1943) overleden aan corona lees ik op mijn telefoon. Dat hakt er in. Wist nog niet eens dat hij ziek was en nu overkomt hem waar heel Nederland en daar buiten bang voor is. Besmet raken aan het gevreesde virus. Nog erger, hij is er niet meer in levende lijve. Niet te geloven. Een kanjer van een vent die heel veel voor de Leyetocht en de gemeenschap van Helvoirt betekende. Helvoirt rouwt en mist hem nu al.

Het is moeilijk op te sommen waarvoor hij zich allemaal actief inzette voor het verenigingsleven. Ongelooflijk wat een inzet met altijd een glimlach. Een man waar je op kon rekenen en vertrouwen. Een van de organisaties daarvan is de Leyetocht. Zeker 20 jaar geheel belangeloos zette hij zich in voor het fietsevenement in Helvoirt. Zelfs een paar jaar de kar meegetrokken als bestuurslid. Voor al die inzet kreeg hij de eer van de jaarlijkse verkiezing bij dit fietsgebeuren als Vrijwilliger van het jaar samen met zijn vrouw Maria waarvan hij al jaren weduwnaar was.
De Leyetocht raakt met zijn overlijden een bijzonder gewaardeerde vrijwilliger kwijt. De nabestaanden mogen heel trots zijn op een dergelijke vader, schoonvader en opa. Alle nabestaanden heel veel sterkte toegewenst bij het afscheid en voor de komende tijd. Helvoirt en de Leyetocht is een bijzonder vrijwilliger echt kwijt! Bij ons blijft hij in herinnering en zullen hem missen.
Christ Pijnenburg, voorzitter Leyetocht Helvoirt.