Lintje voor Hans van Rooij uit Helvoirt, vrijwilliger voor onder andere de Leyetocht

Hans van Rooij (67)  uit Helvoirt ontving woensdag 26 april 2017 een lintje vanwege zijn verdiensten voor stichting De Leyetocht in Helvoirt, harmonie Kunst Adelt, Helvoirt en de stichting Prisma in Biezenmortel. Burgemeester Zwijnenburg-Van Vliet van de gemeente Haaren reikte de koninklijke onderscheiding aan de altijd vrolijke man uit Helvoirt uit in Biezenmortel in een versierd gebouw van Prisma waar Hans heel veel tijd steekt als vrijwilliger.  Vanaf 2013 is hij activiteitenbegeleider bij het activiteitencentrum Groen van de Stichting Prisma te Waalwijk.

Hans van Rooij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  

Vertegenwoordigers van de drie organisaties waar Hans van Rooij met tomeloze inzet zich verdienstelijk maakt waren getuige van de uitreiking. Totaal verrast ontving de man met veel humor de speld. De drie organisaties droegen Hans van Rooij ook voor om hem te belonen met een koninklijke onderscheiding.

Voor de Leyetocht blijkt hij zich al sinds 1980, dus 37 jaar, actief in te zetten. Je kunt niet opnoemen of Hans van Rooij komt voor op de vrijwilligerslijst bij de Leyetocht.  Denk daarbij aan de spandoeken, de huisvlaggen, de feestvlaggen. Ophangen, weer eraf halen, opbergen en gereed maken voor het volgende jaar. Ideegever van de huisvlaggen als extra attractie voor het fietsfeest. Mee actief voor de opbouw van de start en finishstraat.