Vrijwilligers van het jaar beloond met tastbare herinnering bij Leyetocht

Vlnr: Andries en Mien Nagelhout met Gerard Veltman allen uit Helvoirt met hun tastbare herinnering

Helvoirt. 24 september 2021.  De Leyetocht heeft er in een klap drie vrijwilligers van het jaar erbij. Drie vrijwilligers die aangeven vanwege de leeftijd niet meer inzetbaar te zijn bij het fietsfeest. Het zijn het echtpaar Mien( 73) en Andries( 76)  Nagelhout en Gerard Veltman ( 84).  Alle drie zijn zij jaren en jaren present bij het fietsgebeuren om de handen uit de mouwen te steken. Het eerbetoon kreeg het drietal vrijdag in het HelvoirThuis na afloop van de evaluatievergadering.  Bloemen , handdoeken en applaus ontvingen de ervaren vrijwilligers  voor hun jarenlange inzet.

Elke organisatie heeft er mee te maken. Vrijwilligers om veel zaken te regelen en te helpen waar nodig. Meestal komen ze uit dezelfde vijver en zijn dan al actief bij een andere club. Zo is het ook gegaan bij Mien en Andries Nagelhout. Andries Nagelhout was leider bij de judoclub Yoshi in Helvoirt. Hij werd gevraagd om de Leyetocht mee te helpen als het fietsevenement van stapel liep. De voorkeur ging bij hem  uit naar een controlepost onderweg op de routes.

Stempelen

Bekenden bij de Leyetocht wisten te vertellen dat in het jaar 1990 voor het eerst Andries Nagelhout een lam handje bezorgde van het vele stempelen. Mien hielp als echtgenote mee. Zelfs haar klein kind dat nu al weer 20 jaar oud is zette zijn beste beentjes voor om ook te stempelen. Leyetocht kranten van 30 jaar terug vermeldde de hulp van Yoshi en daarmee onder andere het echtpaar Nagelhout.

Gezellig

“Het was altijd gezellig bij een controlepost”, weet Mien te vertellen.  Ook Andries had het naar zijn zin. Het maakte hem  niet veel uit of er snelle jongens langs kwamen die voor een zondagmorgen 150 km willen fietsen of de deelnemers aan de gezinstocht. Inmiddels is er een tijd gekomen dat de jaren gaan tellen en heeft Andries aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor hulp bij de Leyetocht.  Voor de vele jaren van hulp bij het fietsfestijn is het echtpaar vrijdag in de bloemetjes gezet. Zij krijgen een eervolle plaats op de lijst van:’ Vrijwilliger van het jaar’ bij de Leyetocht.

Gesloopt

Gerard Veltman is de derde persoon die uit handen van de voorzitter een bosje bloemen in ontvangst mocht nemen. Hij deed dit jaar bij de 43ste Leyetocht actief mee om stuurborden van de mountainbikers in ontvangst te nemen. Na vijf uur staan was de 84 jarige man uit Helvoirt  gesloopt. Hij liet weten het volgend jaar zijn plek beschikbaar te stellen. Reden voor het bestuur hem een plaatsje te geven op de lijst met’ Vrijwilliger van het jaar’ bij het fietsgebeuren. Vele jaren heeft de Leyetocht gebruik gemaakt van zijn diensten. Naast het boeket bloemen ontving  het drietal elk een handdoek als tastbare herinnering bij deze blijk van waardering.